Matteo Renzi i-a lansat o invitaţie oficială lui Hassan Rouhani de a vizita Italia

Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, a lansat o invitaţie oficială preşedintelui iranian, Hassan Rouhani, de a vizita Roma, în scopul consolidării relaţiilor economice şi politice dintre cele două ţări, informează site-ul publicaţiei Teheran Times.

91 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi i-a lansat o invitaţie oficială lui Hassan Rouhani de a vizita Italia

Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul vizitei de joi seară în Teheran, ministrul de Externe al Italiei, Paolo Gentiloni, a lansat preşedintelui iranian, Hassan Rouhani, invitaţia oficială din partea prim-ministrului Italiei, Matteo Renzi, de a realiza o vizită în Roma. Cu această ocazie, Gentiloni a exprimat dorinţa Italiei de a consolida relaţiile economice şi politice dintre cele două ţări.

Având în vedere competiţia dintre conducerile diferitelor state privind lansarea invitaţiei preşedintelui iranian de a le vizita ţara cât mai repede, ministrul de Externe italian a declarat că posibila vizită a lui Rouhani în Italia va fi printre primele efectuate de preşedintele iranian.

Gentiloni a atras atenţia asupra importanţei regionale a Iranului, subliniind capacitatea conducerii de la Teheran de a genera crize în Orientul Mijlociu.

În timpul întâlnirii, preşedintele iranian a declarat că Iranul va face tot ce îi stă în putinţă pentru a asigura pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu, solicitând cooperarea pe plan internaţional pentru combaterea terorismului.

"Problema terorismului şi a insecurităţii este precum o boală contagioasă care nu este caracteristică unei anumite zone", a declarat Rouhani, citat de Press TV. El a adus în discuţie şi potenţialul statelor UE, în special al Italiei pe care îl pot oferi în cooperarea cu Iranul.

"Transferul de capital şi tehnologie oferit Iranului şi apoi exportul către pieţe regionale sunt priorităţile Iranului pentru extinderea legăturilor economice cu ţările europene", a precizat Rouhani, adăugând că Iranul are un potenţial mare pentru a atrage investitori în multe sectoare, inclusiv în cel energetic, bancar, al asigurărilor, industrial, al transporturilor şi al sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici