Matteo Salvini, INCULPAT pentru sechestrare de persoane deoarece a oprit debarcarea imigranţilor/ O nouă navă se îndreaptă spre Italia, din cauza unei furtuni/ Salvini: "Este o provocare"

O instanţă judiciară din Sicilia a cerut, joi, aprobarea Parlamentului Italiei pentru judecarea vicepremierului Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, acuzat de sechestrare de persoane pentru că nu a permis debarcarea a numeroşi imigranţi extracomunitari.

1916 afișări
Imaginea articolului Matteo Salvini, INCULPAT pentru sechestrare de persoane deoarece a oprit debarcarea imigranţilor/ O nouă navă se îndreaptă spre Italia, din cauza unei furtuni/ Salvini: "Este o provocare"

Matteo Salvini, inculpat pentru sechestrare de persoane pentru că a oprit debarcarea imigranţilor

Tribunalul pentru Miniştri din Catania a anunţat joi după-amiază că a decis intentarea unei acţiuni judiciare penale împotriva lui Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne, în cazul navei Diciotti, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Procurorii ceruseră clasarea dosarului, dar judecătorii Tribunalului pentru Miniştri au stabilit că există elemente pentru declanşarea unui proces împotriva lui Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane şi abuz de putere. Cererea instanţei judiciare va ajunge la Senatul Italiei, care va decide dacă Matteo Salvini va fi sau nu judecat.

Nava Diciotti, aparţinând Pazei de Coastă italiene, a făcut obiectul unor polemici la nivelul Uniunii Europene în august 2018, când Matteo Salvini a refuzat, mai multe zile, să permită debarcarea a 177 de imigranţi în Italia. Extracomunitarii au putut fi debarcaţi în final în Catania.

Matteo Salvini a denunţat decizia judecătorilor. "Risc între trei şi 15 ani de închisoare pentru că am blocat debarcarea imigranţilor clandestini în Italia. Nu am cuvinte. Teamă? Zero. Voi continua să lucrez pentru a apăra graniţele ţării mele şi siguranţa italienilor. Eu nu cedez! Acum, va fi rândul Senatului şi al senatorilor să spună da sau nu, proces ori nu. Sunt sigur de votul senatorilor din Liga Nordului. Vom vedea cum vor vota ceilalţi senatori, dacă va fi majoritate în Senat. Dar eu o spun de acum, eu nu îmi schimb poziţia nici măcar un centimetru. Ambarcaţiuni, bărci sau bărcuţe în Italia nu vor putea veni. Am fost sechestrator o dată, să fiţi siguri că voi fi sechestrator şi în lunile următoare", a reacţionat Matteo Salvini.

Guvernul Italiei, condus de premierul Giuseppe Conte, este susţinut în Parlament de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta) şi Mişcarea Cinci Stele (M5S, populistă, antisistem). Liderii celor doi formaţiuni - Matteo Salvini şi Luigi Di Maio - sunt vicepremieri. Italia a avut numeroase polemici cu Uniunea Europeană din cauza afluxului de imigranţi extracomunitari.

O nouă navă cu imigranţi se îndreaptă spre Italia,din cauza unei furtuni/ Salvini:"Este o provocare"

O navă cu imigranţi se îndreaptă spre regiunea italiană Sicilia, din cauza unei furtuni, dar Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne, a anunţat că, deşi vor primi alimente, extracomunitarii nu vor putea debarca, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Nava umanitară Sea Watch3, care are la bord 47 de extracomunitari salvaţi în urmă cu cinci zile din Marea Mediterană, a decis să se apropie de Sicilia, din cauza unei furtuni care generează valuri cu înălţimea de până la şapte metri.

"Este o nouă provocare: după ce au stat multe zile în apele malteze, nava olandeză Sea Watch3 cu 47 de imigranţi la bord se îndreaptă spre Italia. Reiterez că poziţia noastră nu se schimbă şi nu se va schimba. Nu va debarca nimeni în Italia. Suntem pregătiţi să le oferim medicamente, alimente şi orice ar vrea, dar porturile italiene vor rămâne închise", a reacţionat Matteo Salvini.

Cel mai probabil, autorităţile italiene vor permite intrarea navei într-un port, dar imigranţii nu vor putea debarca.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici