Medici din Chişinău au operat copii cu instrumente ruginite, folosite în construcţii - VIDEO

Câţiva medici de la spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco" din Chişinău au publicat luni pe internet înregistrări video potrivit cărora în timpul operaţiilor ei au folosit o bormaşină industrială şi un cleşte ruginit.

237 afișări
Imaginea articolului Medici din Chişinău au operat copii cu instrumente ruginite, folosite în construcţii - VIDEO

Medici din Chişinău au operat copii cu instrumente ruginite, folosite în construcţii - VIDEO

În imaginile video apare sala de operaţii a secţiei Traumatologie şi Ortopedie de la spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco". Medicii din această secţie au declarat că deja 20 de ani operează cu astfel de instrumente şi că au facut publice imaginile pentru a atrage atenţia autorităţilor, relatează PRO TV Chişinău.

Directorul spitalului, Nicolae Starciuc, susţine că imaginile au fost trucate şi că în spital nu există nicio bormaşină. Starciuc insistă că unul dintre chirurgi a adus intenţionat acest instrument, cu scopul de a discredita instituţia.

Premierul moldovean Iurie Leanca a cerut să fie suspendaţi din funcţie responsabilii în acest caz. De asemenea, premierul i-a ordonat Ministerului Sănătăţii să facă o inventariere a utilajului medical şi investească resurse financiare în procurarea unor ustensile medicale noi.

Vicepremierul Mihai Moldovanu a declarat că toţi cei care sunt vinovaţi în această situaţie vor fi pedepsiti, cu referire la medicii care au operat cu aceste instrumente interzise în sălile de operaţie şi la administraţia spitalului, dar nu a luat măsuri în acest caz.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a declarat că bormaşina nu se află în dotarea spitalului „Valentin Ignatenco”, relatează Teleradio-Moldova.

Cel puţin o mie de copii sunt trataţi anual în secţia Traumatologie şi Ortopedie de la spitalul “Valentin Ignatenco”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici