Medicii din Tucson, optimişti în legătură cu şansele de recuperare a lui Gabrielle Gifford

Reprezentanta democrată Gabrielle Gifford se află în stare critică în urma atacului armat de sâmbătă, însă directorul departamentului de traumatologie al Centrului Medical Universitar din Tucson, Peter Rhee, s-a declarat optimist în legătură cu şansele ei de recuperare, relatează CNN.

18 afișări
Imaginea articolului Medicii din Tucson, optimişti în legătură cu şansele de recuperare a lui Gabrielle Gifford

Medicii din Tucson, optimişti în legătură cu şansele de recuperare a lui Gabrielle Gifford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gifford se află încă sub anestezie, după o intervenţie chirurgicală efectuată pentru o rană la cap, a precizat Rhee.

El a adăugat că cinci dintre cele zece victime internate la Centrul Medical Universitar se aflau în stare critică şi, în afara lui Gifford, ceilalţi răniţi au fost stabilizaţi.

În legătură cu starea lui Gabrielle Gifford, Rhee a afirmat că este "pe cât de optimist poate fi" în situaţia dată, potrivit New York Times.

Un bărbat înarmat a deschis focul, sâmbătă, în timpul unei întâlniri a lui Gifford cu alegătorii din circumscripţia sa electorală. Poliţia locală a anunţat că şase persoane au murit şi alte 12 au fost rănite în urma atacului, iar autorităţile au în custodie un un suspect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici