Medvedev compară revoltele arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a comparat joi revoltele din lumea arabă cu prăbuşirea Zidului Berlinului, în faţa unor ambasadori care i-au prezentat scrisorile de acreditare.

280 afișări
Imaginea articolului Medvedev compară revoltele arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului

Medvedev compară revoltele arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Schimbările care se produc în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (...) au un caracter istoric şi pot deschide calea unor transformări comparabile celor care au avut loc în Europa Centrală, după prăbuşirea Zidului Berlinului", care a grăbit destrămarea blocului comunist, a declarat preşedintele rus, potrivit unui text postat pe site-ul Kremlinului.

"Evenimentele din lumea arabă au confirmat, încă o dată, necesitatea de a efectua la timp reforme socio-economice", a adăugat el.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, şi-a exprimat ostilitatea faţă de orice "ingerinţă" în crizele din ţările arabe. Însă, occidentalii doresc să obţină susţinerea Moscovei în cazul Siriei, ţară în care regimul lui Bashar al-Assad se confruntă cu o contestare fără precedent.

De asemenea, Moscova s-a abţinut să îşi utilizeze dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, autorizând recurgerea la forţă împotriva regimului colonelului Muammar Kadhafi, în Libia, după care a criticat sever intervenţia occidentalilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici