Medvedev îl invită pe preşedintele interimar al Poloniei la Moscova, la 9 mai

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a invitat duminică pe preşedintele polonez interimar, Bronislaw Komorowski, la Moscova, la 9 mai, pentru a sărbători 65 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Komorowski, Jerzy Smolinski.

18 afișări
Imaginea articolului Medvedev îl invită pe preşedintele interimar al Poloniei la Moscova, la 9 mai

Medvedev îl invită pe preşedintele interimar al Poloniei la Moscova, la 9 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Komorowski "a acceptat invitaţia şi se va deplasa la Moscova", a precizat Smolinski, citat de agenţia PAP.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Bronislaw Komorowski, a preluat atribuţiile de preşedinte interimar după moartea preşedintelui Lech Kaczynski în accidentul aviatic din Smolensk, în vestul Rusiei.

Preşedintele defunct fusese invitat la Moscova la ceremoniile organizate la 9 mai în Piaţa Roşie, dar nu anunţase oficial dacă acceptă această invitaţie.

El urma să-şi anunţe decizia după vizita efectuată la 10 aprilie la Katin pentru comemorarea a 70 de ani de la masacrarea a 22.000 de ofiţeri polonezi de către poliţia lui Stalin. Avionul său s-a prăbuşit la aterizare în apropiere de Smolensk.

Pentru prima oară după 1945, militarii polonezi au fost invitaţi la defilarea care marchează la Moscova aniversarea victoriei, alături de militari francezi, britanici şi americani.

Fostul lider comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, a fost invitat de asemenea de preşedintele rus.

Catastrofa de la Smolensk a dus la o consolidare a relaţiilor polono-ruse, dificile până în prezent.

Preşedintele Dmitri Medvedev a asistat la funeraliile lui Lech Kaczynski la Cracovia, unde s-a deplasat cu avionul, în pofida paralizării traficului aerian în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici