Medvedev nu intenţionează să demită Guvernul condus de Putin - VIDEO

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN că nu va demite Guvernul condus de Vladimir Putin, menţionând că nu va proceda ca predecesorii săi care "schimbau Cabinetele la un interval de şase luni", relatează Itar-Tass în pagina online.

20 afișări
Imaginea articolului Medvedev nu intenţionează să demită Guvernul condus de Putin - VIDEO

Medvedev nu intenţionează să demită Guvernul condus de Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pur şi simplu, nu am această intenţie deoarece mă simt confortabil lucrând cu acest Guvern şi cu Vladimir Putin. Prin urmare, dacă dovada atribuţiilor prezidenţiale constă în dorinţa de a schimba Guvernul, precum au procedat frecvent în anii' 90 anumiţi colegi ai mei, când Cabinetele se schimbau la un interval de şase luni, şi dacă ar trebui considerat ca un semn al autorităţii şi al democraţiei, atunci aceasta nu este alegerea mea. (...) De altfel, în ţara noastră totul este atât de birocratizat încât nimeni nu poate să ridice un deget înainte ca eu să semnez o hârtie, indiferent ce crede despre atribuţiile unei persoane sau ale alteia. Cât despre cei care poartă ochelari de cal, lăsaţi-i să o facă. Nu sunt surprins că oamenii rămân uneori blocaţi în propriile stereotipuri", a precizat preşedintele rus.

Potrivit lui Medvedev, preşedintele Rusiei "este singura persoană însărcinată cu politica externă".

"(...)Consider că acest lucru poate fi văzut cu ochiul liber întrucât îmi petrec tot timpul făcând vizite. În mod normal, toate directivele, toate decizile sunt luate de către preşedinte. Toate deciziile, care ar trebui discutate, sunt luate de Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse, dar trebuie semnate de preşedinte", a precizat el.

În privinţa Guvernului, "Guvernul ţării noastre (Rusia), spre deosebire de cel al Statelor Unite, este o autoritate executivă întru totul dezvoltată. Să ne uităm la Constituţia Franţei unde există un preşedinte, dar şi un premier la rândul său cu atribuţii importante. Acest lucru nu surprinde pe nimeni", a afirmat Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici