Merkel: Dorim ca Grecia să păşească pe un drum bun, urez succes oricui preia mandatul

Cancelarul german Angela Merkel a delcarat, joi, răspunzând unei întrebări legate de numele lui Lucas Papademos, vehiculat pentru şefia Guvernului de la Atena, că aşteaptă confirmarea oficială în acest sens, menţionând că doreşte ca Grecia să păşească pe un drum bun.

73 afișări
Imaginea articolului Merkel: Dorim ca Grecia să păşească pe un drum bun, urez succes oricui preia mandatul

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax foto)

Întrebată despre speranţele sale cu privire la desemnarea lui Lucas Papademos ca premier al Greciei, Merkel a răspuns: "Nu mă voi referi la niciun nume. Trebuie să primesc această informaţie confirmată, în primul rând. Noi dorim ca Grecia să păşească pe un drum bun. Şi noi, în totalitate, dorim ca reformele să ducă la o Grecie mai consolidată, mai bună. Şi, de aceea, eu urez fiecăruia care va prelua un mandat în Grecia mult succes".

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea avută cu preşedintele României, Traian Băsescu.

Agenţia ANA anunţase că noul premier mandatat este Papademos, în vârstă de 64 de ani. Anunţul a fost făcut după o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist şi de extremă dreapta, mediate de preşedintele Republicii, pentru a forma un Guvern de uniune naţională.

Preşedinţia Greciei a anunţat apoi nominalizarea oficială a fostului vicepreşedinte al BCE Lucas Papademos la conducerea guvernului interimar de coaliţie, susţinut de partide de dreapta, extremă-dreapta şi socialist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici