Merkel i-a cerut în octombrie lui Giorgio Napolitano demiterea lui Berlusconi

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a dat telefon în octombrie preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, cerându-i să îl înlocuiască pe premierul Silvio Berlusconi, care a demisionat pe 12 noiembrie.

124 afișări
Imaginea articolului Merkel i-a cerut în octombrie lui Giorgio Napolitano demiterea lui Berlusconi

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax foto)

"Trebuie să schimbaţi premierul pentru salvarea monedei euro", i-a spus Angela Merkel lui Giorgio Napolitano în cursul convorbirii telefonice din octombrie, dezvăluie Wall Street Journal, citat de ziarul La Repubblica.

Merkel i-a explicat preşedintelui italian că "eforturile pentru atingerea ţintei de deficit sunt apreciabile", dar erau necesare reforme mai agresive pentru relansarea creşterii economice.

"Sunt îngrijorată, nu cred că Berlusconi este suficient de puternic pentru a aplica aceste reforme", atrăgea atenţia Merkel.

Silvio Bersluconi a demisionat pe 12 noiembrie din funcţia de prim-ministru, pe fondul presiunilor europene şi în contextul în care Parlamentul adoptase măsurile de austeritate solicitate de Uniunea Europeană.

"Sperăm că aceste informaţii vor fi dezminţite. În caz contrar, ne vom face o idee clară despre autonomia şi libertatea din Italia...", a reacţionat purtătoarea de cuvânt al partidului lui Berlusconi (PdL), Daniele Capezzone.

"Dacă aceste dezvăluiri vor fi confirmate, va fi un fapt foarte grav. Nu suntem o colonie germană. Tratatele europene nu prevăd ingerinţele unui stat în afacerile interne ale altuia", a spus şi Melania Rizzoli, deputată PdL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici