Mesaj controversat de Crăciun: Un preot afirmă că femeile îi pot provoca pe infractori

Un preot italian a provocat scandal afişând la uşa bisericii un manifest care îndeamnă femeile să reflecteze dacă nu cumva ţinuta lor vestimentară îi provoacă pe infractori, pe care l-a retras ulterior la solicitarea episcopului, scrie presa italiană joi.

263 afișări
Imaginea articolului Mesaj controversat de Crăciun: Un preot afirmă că femeile îi pot provoca pe infractori

Mesaj controversat de Crăciun: Ce întrebare a pus un preot femeilor care au venit la biserică (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Don Piero Corsi, un preot de la San Terenzo, pe coasta ligură (nord-vestul Italiei), a afişat la intrarea în biserică, în ziua de Crăciun, un manifest adresat "femeilor, care provoacă prin vestimentaţia succintă, care se îndepărtează de viaţa virtuoasă de familie, provocând instincte", cerându-le să efectueze un examen profund de conştiinţă şi să se întrebe: "poate o căutăm?".

Acest text a suscitat imediat proteste în parohie şi în Italia, unde bilanţul femeilor asasinate - 118 potrivit presei - a fost deosebit de grav în 2012.

Episcopul din La Spezia, Ernesto Palletti, i-a ordonat să retragă răvaşul, lucru pe care preotul l-a făcut imediat. "Conţinutul său este înşelător în privinţa sentimentului de condamnare a violenţelor faţă de femei", a declarat episcopul, adăugând că a găsit în acesta "motivaţii inacceptabile care merg împotriva sentimentului comun a Bisericii" cu privire la aceste subiecte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici