Mesaje telefonice între David Cameron şi un fost editor de la News of The World relevă relaţia apropiată dintre aceştia

Premierul britanic David Cameron i-a trimis, în octombrie 2009, un mesaj telefonic jurnalistei Rebekah Brooks, fost director al trustului News International, o situaţie care confirmă relaţia apropiată cu aceasta.

186 afișări
Imaginea articolului Mesaje telefonice între David Cameron şi un fost editor de la News of The World relevă relaţia apropiată dintre aceştia

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Liderul conservator britanic îi mulţumea, în octombrie 2009, Rebekăi Brooks pentru că îl lăsase să se plimbe cu unul dintre caii soţului ei: "Calul CB (Charlie Brooks) m-a incitat. Rapid, imprevizibil, greu de controlat, dar a fost distractiv". Mesajul era semnat cu iniţialele "DC", scrie Daily Mail în ediţia online.

La rândul ei, Rebekah Brooks, fost editor la tabloidul News of The World (NoW), i-a trimis lui Cameron un mesaj de felicitare pentru un discurs rostit la congresul Partidului Conservator: "Excelent discurs. Am plâns de două ori. Ar fi o mare plăcere «să colaborăm»..."

Potrivit Daily Mail, mesajele au fost furnizate de lordul Leveson, şeful Comisiei de anchetă privind legăturile dintre politicieni şi trusturile de presă britanice. Comisia a fost constituită pe fondul scandalului interceptărilor telefonice practicate de trustul News International (NI Group Limited), filiala britanică a grupului News Corporation.

În acest context, premierul David Cameron este supus unor noi presiuni pentru dezvăluirea conţinutului mesajelor "picante" trimise Rebekăi Brooks, scrie ziarul The Independent. Primul-ministru conservator va fi obligat să răspundă unei solicitări oficiale formulată conform Legii privind accesul la informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici