Video Metoda prin care încearcă medicii belgieni să diagnosticheze pacienţii cu noul coronavirus, în lipsa testelor

  • În lipsa testelor PCR pentru Covid-19, belgienii fac CT pulmonar pentru diagnosticare
  • Un spital din Bruxelles triază pacienţii în funcţie de rezultatul CT-ului pulmonar
  • 8% din pacienţii examinaţi pulmonar aveau Covid, chiar şi în lipsa simptomelor
1968 afișări

Soluţie de criză în capitala Uniunii Europene. Medicii din Belgia le fac pacienţilor de două săptămâni investigaţii la plămâni cu computerul tomograf, alternativă la testele clasice. Dacă în prima săptămână au fost examinaţi doar cei cu simptome, de o săptămână toţi cei care necesită spitalizare fac un CT, la un spital din Bruxelles.

„Este foarte important să evităm contaminarea în alte părţi ale spitalului. Acest demers ne permite să punem imediat un pacient suspect în zona Covid-19 a spitalului”, spune Gina Volkaert, purtător de cuvânt UZ Bruxelles.

În funcţie de imaginea plămânilor lor, pacienţii sunt plasaţi în zona necontaminată a spitalului, într-o zonă tampon, unde aşteaptă rezultatele testului PCR, sau, atunci când încărcătura virală este clară, în zona Covid. Din cei 168 de pacienţi cărora li s-a făcut CT, 8% au fost testaţi pozitiv, inclusiv cei care nu prezentau simptome.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici