Mexicul respinge afirmaţia lui Donald Trump potrivit căreia ar fi cea mai periculoasă ţară din lume

Autorităţile de la Ciudad de Mexico au respins afirmaţia preşedintelui american Donald Trump potrivit căreia Mexicul este cea mai periculoasă ţară din lume, şi au reiterat că nu vor finanţa zidul pe care Administraţia de la Washington intenţionează să-l ridice la frontiera de sud a Statelor Unite, informează agenţia de ştiri Reuters.

923 afișări
Imaginea articolului Mexicul respinge afirmaţia lui Donald Trump potrivit căreia ar fi cea mai periculoasă ţară din lume

Mexicul respinge afirmaţia lui Trump potrivit căreia ar fi cea mai periculoasă ţară din lume

Într-o serie de mesaje postate recent pe Twitter, Donald Trumo a descris Mexicul drept "cea mai periculoasă ţară din lume", afirmaţie rapid respinsă de Ministerul de Externe de la Ciudad de Mexico.

"Deşi Mexicul are o problemă semnificativă cu violenţa, este pur şi simplu fals că Mexicul este cea mai periculoasă ţară din lume", se afirmă într-un comunicat MAE mexican.

Cu o rată a omuciderilor de 18,7 per 100.000 de locuitori, Mexicul stă mult mai bine în această privinţă decât ţări din America Latină, precum Brazilia, Columbia, Venezuela, Honduras ori El Salvador, potrivit datelor ONU incluse într-un raport online din 2015 al Băncii Mondiale.

Trump a sugerat că Mexicul ar putea finanţa indirect construcţia zidului, prin modificarea termenilor Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).“The Wall will be paid for, directly or indirectly, or through longer term reimbursement, by Mexico, which has a ridiculous $71 billion dollar trade surplus with the U.S. The $20 billion dollar Wall is ”peanuts“ compared to what Mexico makes from the U.S. NAFTA is a bad joke!”

"Zidul va fi plătit, direct sau indirect, sau prin rambursare pe termen lung, de către Mexic, care are un surplus comercial ridicol de 71 miliarde dolari în raport cu SUA. Zidul în valoare de 20 de miliarde de dolari este <<mărunţins>> în comparaţie cu ceea ce Mexicul obţine de la SUA. NAFTA este o glumă proastă!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Ministerul de Externe de la Ciudad de Mexico însă a replicat că "Mexicul nu va negocia NAFTA, şi nici alte aspecte ale relaţiilor bilaterale, prin intermediul reţelelor de socializare ori al mass-mediei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici