Migranţii din Grecia au fost gazaţi de poliţie în urma protestelor privind o nouă locaţie

  • Migranţii din insula Lesbos au intrat în conflict cu poliţia
  • Ei cer mai multe locuinţe permanente într-o altă locaţie
  • Peste 70 de naţionalităţi sunt prezente în tabără
470 afișări
Imaginea articolului Migranţii din Grecia au fost gazaţi de poliţie în urma protestelor privind o nouă locaţie

Poliţia de pe insula greacă Lesbos a tras gaze lacrimogene împotriva protestanţilor care au rămas fără adăpost când tabăra lor a ars miercuri.

Aproximativ 13.000 de migranţi şi refugiaţi trăiau în mizerie în lagărul supraaglomerat de la Moria şi sunt disperaţi să părăsească insula. Ciocnirile au izbucnit în apropierea unui lagăr temporar construit de autorităţile elene. Un incendiu a avut loc acolo mai devreme în cursul zilei, lângă o blocadă a poliţiei şi a trebuit să fie stins de pompieri. 

Familiile au dormit pe câmpuri şi pe drumuri după ce au fugit de flăcări miercuri. Tabăra Moria a fost iniţial concepută pentru a adăposti 3.000 de migranţi. Oameni din 70 de ţări fuseseră adăpostiţi acolo, majoritatea din Afganistan.

Vineri, migranţii şi refugiaţii s-au apropiat de barierele poliţiei care blocau drumul în afara taberei Moria, ţinând indicatoare care cereau „libertate” şi se opuneau construirii unui nou lagăr asemănător.

Există, de asemenea, o puternică rezistenţă din partea locuitorilor permanenţi ai insulei pentru o nouă tabără şi au blocat drumurile pentru a opri livrările de ajutor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici