Mihai Burla, un român originar din Cernăuţi, ales preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol

Preşedintele Sovietului Suprem (Parlament) de la Tiraspol, Anatol Kaminski, a demisionat miercuri din funcţie, iar în locul său a fost ales adjunctul său, Mihai Burla, un român originar din Cernăuţi, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

635 afișări
Imaginea articolului Mihai Burla, un român originar din Cernăuţi, ales preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol

Mihai Burla, un român originar din Cernăuţi, ales preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol

Burla a fost unicul pretendent la locul lui Kaminski şi a fost ales cu majoritate de voturi. Şase deputaţi au părăsit şedinţa, îndemnându-şi colegii să nu grăbească evenimentele. Totuşi Burla a fost ales chiar şi în lipsa lor, cu 29 de voturi, transmite site-ul nr2.ru.

Cei care l-au votat şi-au motivat decizia prin faptul că Burla nu este o persoană conflictuală şi ştie "să ocolească colţurile ascuţite".

Anatol Kaminski a ocupat această funcţie din 2009. El şi-a motivat decizia de a pleca prin faptul că vrea să facă loc celor mai tineri.

Kaminski a candidat la alegerile din decembrie pentru funcţia de preşedinte al regiunii separatiste moldovene Transnistria, fiind susţinut de Rusia, dar a fost învins de Evgheni Şevciuk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici