Mihai Ghimpu: Deşi nu-i place politica mea, Vladimir Voronin lucrează pentru mine

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat că fostul preşedinte Vladimir Voronin şi Partidul Comuniştilor (PCRM) lucrează pentru el, deoarece va rămâne şef al statului în cazul în care referendumul constituţional nu va avea loc, relatează portalul Moldova Azi.

18 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu: Deşi nu-i place politica mea, Vladimir Voronin lucrează pentru mine

Mihai Ghimpu: Deşi nu-i place politica mea, Vladimir Voronin lucrează pentru mine (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Voronin şi PCRM nici nu s-au gândit că nevotându-l pe Lupu, Ghimpu va deveni preşedinte. Lui nu îi place politica mea, dar în acest caz vreau să vă spun că Voronin lucrează pentru Ghimpu. Dacă cheamă la boicot şi referendumul nu va avea loc, înseamnă că nu vor avea loc alegeri, deci, eu rămân interimar până dizolv Parlamentul", a spus preşedintele în cadrul emisiunii "Politica în direct" de la postul public de televiziune Moldova 1.

"Nu voi permite instaurarea haosului în Republica Moldova", a mai spus Mihai Ghimpu, precizând că doar alegerea preşedintelui ţării va permite depăşirea crizei constituţionale şi sociale.

Mihai Ghimpu a adăugat că va examina posibilitatea dizolvării Parlamentului în funcţie de rezultatele refrendumului. "Înţelegerea pentru dizolvarea Parlamentului o am cu toţi, dar mă conformez Constituţiei. Dacă nu va fi modificată art. 78 din Constituţie, nu dizolv Parlamentul", a subliniat Ghimpu.

Parlamentul Republicii Moldova a decis, cu majoritate de voturi, convocarea referendumului în data de 5 septembrie, pentru modificarea articolului din Constituţie referitor la alegerea şefului statului. În prezent, preşedintele Republicii Moldova este ales de Parlament.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a decis, la începutul lui iulie, să nu participe la referendumul de modificare a Constituţiei, apreciind că revizuirea articolului privind procedura de alegere a preşedintelui a fost pregătită în grabă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici