Mihail Hodorkovski susţine că nu şi-a recunoscut vinovăţia în cererea de graţiere

Fostul magnat şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski a confirmat trimiterea unei cereri de graţiere preşedintelui rus Vladimir Putin, explicând însă că nu a recunoscut vinovăţia în document şi salutând rolul jucat de fostul şef al diplomaţiei germane Hans-Dietrich Genscher în eliberarea sa.

188 afișări
Imaginea articolului Mihail Hodorkovski susţine că nu şi-a recunoscut vinovăţia în cererea de graţiere

Mihail Hodorkovski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe 12 noiembrie, m-am adresat preşedintelui rus pentru a-i cere graţierea din raţiuni familiale; sunt mulţumit că am primit un răspuns pozitiv. Nu s-a pus problema recunoaşterii vinovăţiei", a declarat Hodorkovski într-un comunicat.

"Îi mulţumesc domnului Hans-Dietrich Genscher pentru rolul personal jucat în viaţa mea", a adăugat Hodorkovski.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a admis că Berlinul "a lucrat în culise" pentru eliberarea lui Mihail Hodorkovski. "Fostul ministru german de Externe Hans-Dietrich Genscher s-a ocupat în mod intens, în culise, de dosarul Hodorkovski", a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Fostul magnat şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, graţiat de preşedintele rus Vladimir Putin, a sosit vineri după-amiază pe Aeroportul Schönefeld din Berlin. Mama lui Mihail Hodorkovski beneficiază de tratament medical în capitala Germaniei. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat satisfacţie pentru eliberarea lui Hodorkovski. "Mă bucur pentru eliberarea lui", a spus Merkel. Niciun alt lider european nu a comentat eliberarea lui Hodorkosvki, în contextul tensiunilor între UE şi Rusia pe fondul crizei ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici