Mihail Hodorkovski: Vladimir Putin inspiră "milă", dragostea de câini este singurul lui sentiment

Mihail Hodorkovski, fostul preşedinte al companiei Iukos aflat în detenţie din 2003, afirmă că premierul Vladimir Putin - "un om singur, care provoacă temere, a cărui dragoste pentru câini este singurul sentiment sincer" - inspiră "milă".

82 afișări
Imaginea articolului Mihail Hodorkovski: Vladimir Putin inspiră "milă", dragostea de câini este singurul lui sentiment

Mihail Hodorkovski: Vladimir Putin (Foto) inspiră "milă", dragostea de câini este singurul lui sentiment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mihail Hodorkovski a publicat această declaraţie în ziarul Nezavisimaia Gazeta, cu doar trei zile înainte de anunţarea verdictului în al doilea proces care i-a fost intentat, o acţiune pe care analiştii o consideră o răzbunare personală a lui Vladimir Putin.

Am un sentiment de "milă faţă de un om tânăr, aparent dinamic, dar singur într-o ţară fără limite şi nemiloasă", scrie fostul miliardar referindu-se la premierul Putin. "Dragostea pentru câini este singurul sentiment sincer şi bun care trece dincolo de carapacea de gheaţă", adaugă Hodorkovski.

În cursul ultimei sesiuni de comunicare cu cetăţenii, "nu pe noi încerca să ne convingă Vladimir Putin, ci pe el însuşi, că are mereu dreptate şi că este la conducere. Dat fiind că este o persoană inteligentă, Putin înţelege perfect situaţia. A criticat ca de obicei opoziţia, «care va ruina ţara dacă ajunge la putere», dar ştie foarte bine că sub conducerea sa corupţia a crescut de zece ori", continuă Hodorkovski.

Referindu-se la mitingurile naţionaliste ale pasionaţilor de fotbal, Hodorkovski consideră că "miile de adolescenţi deveniţi brusc sălbatici constituie un semnal clar, fiind rezultatul celui mai tragic deceniu de «redresare» a ţării, cu bani dar fără compasiune".

"Toată lumea se teme de dumneavoastră - acesta este un teribil compliment pentru Putin. Îi doresc lui Putin bine şi toleranţă, ca să nu mai inspire temere, ci să fie iubit. Poate nu de toţi, dar, sincer, nu doar de câini. În privinţa ţării, o vom gestiona noi înşine, fără ură şi strângeri din dinţi, fără inamici inventaţi şi fără putere coruptă, toţi împreună", încheie Hodorkovski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici