Mii de catolici au participat la procesiunea de Florii, la Ierusalim

Mii de catolici, majoritatea pelerini, au participat la procesiunea de Florii, duminică, la Ierusalim, de la Muntele Măslinilor până în Oraşul Sfânt, cu câteva săptămâni înainte de o vizită istorică a Papei Francisc pe Pământul Sfânt.

164 afișări
Imaginea articolului Mii de catolici au participat la procesiunea de Florii, la Ierusalim

Mii de catolici au participat la procesiunea de Florii, la Ierusalim

Aproximativ 20.000 de pelerini au participat la procesiune, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei Israeliene, Louba Samri. Anul trecut, poliţia a evaluat la 35.000 numărul credincioşilor prezenţi la procesiune.

Potrivit Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), "doar un număr limitat de palestinieni creştini au putut să se alăture (la procesiunea de Florii), în principal din cauza lipsei permiselor de trecere" acordate de israelieni.

Procesiunea de Florii este cea mai importantă manifestaţie publică din an pentru palestinienii creştini din Ierusalim.

Palestinienii creştini din Cisiordania şi din Fâşia Gaza au nevoie de un permis de intrare din partea autorităţilor israeliene pentru a participa la festivităţile religioase din Oraşul Sfânt.

Cele mai importante parohii din Cisiordania au defilat cu pancarte pe care se putea citi următorul mesaj: "Papa, Palestina vrea drepate". Un portret imens al Sfântului Părinte se afla pe una dintre porţile Cetăţii vechi a Ierusalimului de Est, ocupat şi anexat.

Papa Francisc este aşteptat luna viitoare la Ierusalim, unde va efectua în perioada 24-26 mai primul pelerinaj pe Pământul Sfânt de când a fost ales.

Duminica de Florii comemorează în tradiţia creştină intrarea triumfală a lui Hristos în Ierusalim, primit cu entuziasm de mulţime.

Creştinii reprezentau peste 18% din populaţia Pământului Sfânt în momentul înfiinţării statului Israel, în 1948, însă au scăzut la cel puţin 2%, majoritatea ortodocşi, care vor sărbători Paştele pe 20 aprilie.

În paralel, festivităţile legate de Paştele evreiesc, care comemorează exodul evreilor din Egipt, potrivit tradiţiei biblice, vor începe luni seara şi vor dura opt zile.

Potrivit ministrului israelian al Turismului, aproximativ 125.000 de vizitatori sunt aştepaţi în Israel în perioada sărbătorilor de Paşte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici