Mii de manifestanţi îi cer demisia premierului în Slovenia

Câteva mii de persoane au manifestat, vineri, la Ljubljana pentru a cere demisia premierului Janez Jansa, suspectat de corupţie, potrivit autorităţilor.

282 afișări
Imaginea articolului Mii de manifestanţi îi cer demisia premierului în Slovenia

Mii de manifestanţi îi cer demisia premierului în Slovenia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului public de radio, peste 10.000 de persoane au participat la această manifestaţie antiguvernamental[, cea mai importantă din Slovenia din ultimele luni, în timp ce poliţia estima numărul participanţilor la 8.000 de persoane.

Manifestaţia, lansată la apelul unor grupuri de cetăţeni "pentru demisia Guvernului şi reînnoirea Sloveniei", a avut loc la câteva zile după ce premierul Jansa şi primarul capitalei slovene Zoran Jankovici - liderii celor două mari partide politice din ţară - au fost acuzaţi de organismul de control anticorupţie de nereguli în privinţa averilor şi conturilor lor bancare.

În manifestaţia de vineri au fost afişate bannere cu mesajul "Wanted" (căutat de poliţie) şi cu portretul lui Jansa, în timp ce pe altele se putea citi "Vrem demisia elitei politice".

Niciun incident grav nu a fost raportat în cursul manifestaţiei organizate prin intermediul Facebook, care a fost susţinută în special de asociaţia scriitorilor şi de grupurile de stânga ale veteranilor de război.

În decembrie, primarul celui de-al doilea oraş sloven, Maribor, a demisionat în urma acuzaţiilor de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici