Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva reducerilor bugetare

Mii de persoane au manifestat duminică, la Madrid, împotriva reducerilor bugetare din sistemele publice de educaţie şi sănătate şi pentru a susţine acordarea ajutorului de stat pentru cercetările ştiinţifice.

96 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva reducerilor bugetare

Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva reducerilor bugetare (Imagine Mediafax Foto/AFP)

"Fără educaţie nu există ştiinţă, iar fără ştiinţă, nu există sănătate", au scandat manifestanţii, mărşăluind pe străzile din centrul capitalei Spaniei cu pancarte pe care scria: "O sănătate publică, gratuită şi de calitate", "Vrem să ne debarasăm de privatizări".

Manifestanţii, îmbrăcaţi în haine de culori specifice fiecărui domeniu - cămăşi verzi pentru apărătorii dreptului la educaţie, bluze albe pentru cei care apără dreptul la sănătate şi roşii pentru cercetători, - au denunţat reducerile bugetare.

Guvernul lui Mariano Rajoy, venit la putere la sfârşitul lui 2011, a aplicat tăieri în bugetele mai multor ministere, cel al Educaţiei fiind redus cu 14 la sută între 2012 şi 2013.

Bugetul public destinat cercetărilor ştiinţifice în Spania a fost redus cu 45 la sută în perioada 2009-2013.

Potrivit sindicatelor din domeniul educaţiei, aceste reduceri bugetare pun în pericol sistemul de învăţământ public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici