Mii de tineri manifestează în centrul capitalei Yemenului, cerând plecarea preşedintelui

Mii de tineri yemeniţi manifestează sâmbătă în centrul capitalei Yemenului, Sanaa, cerând plecarea preşedintelui Ali Abdallah Saleh, la o zi după demisia omologul său egiptean Hosni Mubarak, la presiunea protestatarilor.

25 afișări
Imaginea articolului Mii de tineri manifestează în centrul capitalei Yemenului, cerând plecarea preşedintelui

Mii de tineri manifestează în centrul capitalei Yemenului, cerând plecarea preşedintelui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După Mubarak este rândul lui Ali", scandau aproximativ 4.000 de protestatari, majoritatea studenţi, cerând plecarea preşedintelui yemenit.

"Pleacă, pleacă Ali!", "Poporul vrea căderea regimului", scandau manifestanţii, care au defilat de la Universitatea din Sanaa spre centrul capitalei.

Manifestaţia a fost declanşată în urma unui conflict între un grup de studenţi şi partizanii partidului aflat la putere, Congresul Popular General (CPG), care voiau să împiedice un student să afişeze o pancartă la intrarea în Universitate, potrivit unor martori.

Protestatarii se aflau în jurul prânzului pe bulevardul Jamal Abdel Nasser, din centrul capitalei, la circa 500 de metri de piaţa Tahrir, ocupată de partizani ai partidului prezidenţial.

Câteva mii de manifestanţi, printre care şi deputaţi ai opoziţiei şi militanţi pentru drepturile omului, au manifestat de asemenea vineri seara, în centrul capitalei yemenite, pentru a sărbători plecarea preşedintelui egiptean şi a cere căderea regimului lui Ali Abdallah Saleh.

Dar câteva mii de manifestanţi ai CPG au intervenit şi i-au înlăturat fără violenţă din piaţă. Sâmbătă dimineaţă, CPG a ridicat corturi pentru o expoziţie în piaţă, pentru a împiedica opoziţia să manifesteze acolo.

Zeci de mii de partizani ai opoziţiei au manifestat deja la 3 februarie împotriva lui Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani, dar manifestaţiile au fost întrerupte şi opoziţia parlamentară i-a cerut preşedintelui să îndeplinească promisiunile de reforme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici