Mike Pence, vicepreşedintele SUA: Trebuie să condamnăm Guvernul Venezuelei pentru abuz de putere

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a afirmat, joi, că Venezuela reprezintă un exemplu a ceea ce se întâmplă atunci când principiile democraţiei sunt subminate, condamnând acţiunile Guvernului de la Caracas, potrivit Reuters.

377 afișări
Imaginea articolului Mike Pence, vicepreşedintele SUA: Trebuie să condamnăm Guvernul Venezuelei pentru abuz de putere

Mike Pence, vicepreşedintele SUA: Trebuie să condamnăm Guvernul Venezuelei pentru abuz de putere (Imagine: Hepta)

Venezuela trece printr-o criză economică severă, iar protestele au căpătat în ultimul timp dimensiuni tot mai mari. În acest context, forţele de ordine au folosit mijloace violente pentru a contracara protestele antiguvernamentale.

”Să ne uităm la ce se întâmplă în Venezuela pentru a vedea care sunt efectele subminării democraţiei. Un stat cândva bogat a căzut pe mâinile unei guvernări autoritariste, care a împins populaţia într-o stare de suferinţă şi sărăcie”, a declarat Mike Pence, în faţa liderilor din America latină, întruniţi cu ocazia Conferinţei pentru Prosperitate şi Securitate din America Centrală.

”Trebuie să luăm atitudine şi să condamnăm Guvernul Venezuelei pentru abuz de putere, folosind violenţa împotriva propriilor cetăţeni”, a adăugat Pence.

Cel puţin 70 de oameni au murit şi alte câtevea sute au fost rănite în urma protestelor din Venezuala.

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, susţine că protestele anitguvernamentale sunt suţinute de Statele Unite ale Americii.

La începutul lunii, SUA au mai criticat acţiunile violente ale forţelor de ordine îndreptate împotriva protestatarilor şi au cerut organizarea unor alegeri libere. Washingtonul este de părere că Maduro nu trebuie să creeze o dictatură, asemenea preşedintelui sirian, Bashar al-Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici