Mike Pompeo a avut joi o întrevedere cu ministrul german de Externe Heiko Maas

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a avut joi o întrevedere cu ministrul german de Externe, Heiko Maas, înainte de aniversarea căderii Zidului Berlinului, relatează site-ul agenţiei Dpa.

181 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo a avut joi o întrevedere cu ministrul german de Externe Heiko Maas

Mike Pompeo a avut joi o întrevedere cu ministrul german de Externe Heiko Maas

Cei doi oficiali au vizitat localitatea Mödlareuth, care a fost împărţit între Germania de Est şi Germania de Vest în perioada 1949 - 1989

"Mă simt inspirat să mă aflu în Mödlareuth, sau 'Micul Berlin', un oraş divizat de un zid care a separat Esul de Vest în timpul Războiului Rece", a declarat Pompeo într-un mesaj postat pe Twitter.

"În urmă cu 30 de ani am servit împreună cu prietenii germani. Astăzi, discut cu studenţi care reprezintă o Germanie unificată, am încredere în viitorul lor", a adăugat oficialul american.

Cei doi lideri au vizitat apoi Leipzig, unde au început manifestaţiile din 1989.

Construit în perioada postbelică, zidul a constituit o barieră de separare între Berlinul occidental şi Republica Democrată Germană timp de aproape 28 de ani, fiind un simbol al Războiului Rece şi al divizării Europei între cele două blocuri antagonice.

Taguri:
germania,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici