Mike Pompeo: China comite abuzuri împotriva uigurilor din Xinjiang

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat marţi că mai multe documente făcute publice recent confirmă faptul că autorităţile de la Beijing comit „abuzuri semnificative” împotriva uigurilor din Xinjiang, dar şi împotriva altor minorităţi, informează Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: China comite abuzuri împotriva uigurilor din Xinjiang

Mike Pompeo: China comite abuzuri împotriva uigurilor din Xinjiang

Un grup de jurnalişti a publicat duminică documente clasificate ale Guvernului chinez care descriu activităţile de represiune desfăşurate în centrele de detenţie din regiunea Xinjiang din vestul ţării.

Aceste informaţii se potrivesc cu dovezile din ce în ce mai multe potrivit cărora Partidul Comunist Chinez se face vinovat de încălcări ale drepturilor omului şi de abuzuri împotriva cetăţenilor aflaţi în detenţie”, a declarat Pompeo în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, oficialul american a făcut apel la Beijing să îi elibereze pe cetăţenii închişi în mod arbitrar.

Experţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite şi mai mulţi activişti pentru drepturile omului spun că cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor comunităţi musulmane sunt încarceraţi în centre de detenţie în Xinjiang.

Beijingul neagă orice tratament incorect faţă de uigurii din Xinjiang şi susţine că acţiunile sale reprezintă o formă de a-i educa pe aceşti cetăţeni pentru a preveni extremismul islamist şi separatismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici