Miliardarul rus Boris Berezovski, găsit vinovat de deturnare de fonduri

Miliardarul rus Boris Berezovski, aflat în exil în Marea Britanie, a fost găsit vinovat, joi, de deturnare de fonduri în valoare de 140 de milioane de ruble (3,19 milioane de euro), conform deciziei unui tribunal din Moscova, anunţă agenţiile de presă ruse.

141 afișări
Imaginea articolului Miliardarul rus Boris Berezovski, găsit vinovat de deturnare de fonduri

Miliardarul rus Boris Berezovski, găsit vinovat de deturnare de fonduri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sentinţa tribunalului este aşteptată vineri. Parchetul a cerut 15 ani de detenţie pentru fostul oligarh.

Procurorii susţin că Berezovski a deturnat banii în cadrul unui acord încheiat în 1994 între constructorul de automobile Avtovaz - producătorul mărcii Lada - şi reţeaua de vânzare Logovaz.

Rusia a cerut în mai multe rânduri extrădarea lui Berezovski, un apropiat al fostului preşedinte Boris Elţîn, dar solicitările au fost respinse de Marea Britanie.

Rusia a iniţiat 11 acţiuni judiciare împotriva lui Berezovski, acuzându-l inclusiv de tentativă de lovitură de stat, după o serie de interviuri ale acestuia în care îl critica pe Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici