Militanţi afiliaţi Stat Islamic au luat peste 13 ostatici, într-o biserică din Filipine

Un preot şi mai mulţi credincioşi au fost luaţi ostatici de către bărbaţi înarmaţi afiliaţi ai reţelei teroriste SI, într-un oraş din sudul Insulelor Filipine, conform unui lider al bisericii catolice filipineze, citat de The Independent.

245 afișări
Imaginea articolului Militanţi afiliaţi Stat Islamic au luat peste 13 ostatici, într-o biserică din Filipine

Militanţi afiliaţi Stat Islamic au luat peste 13 ostatici, într-o biserică din Filipine (Imagine: Arhi9va mediafax Foto)

Preotul Chito Suganob a fost luat ostatic, împreună cu peste 12 credincioşi, în catedrala din oraşul Marawi.

Bărbaţii înarmaţi au ameninţat cu uciderea ostaticilor ”în cazul în care forţele guvernamentale desfăşurate în lupta împotriva lor nu sunt retrase”.

Marţi, preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a instituit lege marţială în sudul statului în urma asediului militanţilor afiliaţi ai reţelei teroriste SI asupra oraşului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici