Ministerul rus de Externe acuză Kievul că încalcă Convenţia de la Geneva privind protecţia civililor pe timp de război

Ministerul rus de Externe a acuzat, vineri, forţele armate ucrainiene de încălcarea Convenţiei de la Geneva privind protecţia civililor pe timp de război, după ce acestea ar fi bombardat zone populate de civili, relatează agenţiaTass şi publicaţia Le Figaro.

899 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe acuză Kievul că încalcă Convenţia de la Geneva privind protecţia civililor pe timp de război

Ministerul rus de Externe acuză Kievul că încalcă Convenţia de la Geneva privind protecţia civililor pe timp de război

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat că armata ucraineană a bombardat, în cursul nopţii, zone unde se aflau femei şi copii. În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Moscova, ea a denunţat o "barbarie" nejustificată.

"În cursul nopţii, regiunea Doneţsk a fost puternic bombardată de armata urcaineană", a spus diplomatul rus. "Cartierele de case din oraş au fost bombardate de zeci de ori (...). Drept consecinţă, mai mulţi civili au fost ucişi şi mulţi, în special copii, au fost răniţi (...)", a declarat Zakharova, potrivit agenţiei Tass.

"Acest atac barbar nu poate fi justificat, Kievul a încălcat nu numai Convenţia de la Geneva privind protecţia civililor pe timp de război din data de 12 august 1949, ci a călcat în picioare toate normele morale", a continuat aceasta. "Doar barbarii pot bombarda un oraş în timp ce oamenii dorm şi să ucidă oameni nevinovaţi, nu-i putem numi altfel pe cei care au comis acest atac", a mai spus Zakharova.

Estul Ucrainei se confruntă cu o reluare a violenţelor care coincide cu investitura lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite şi cu declaraţiile noului şef al Casei Albe în favoarea unei apropieri de Moscova, remarcă site-ul publicaţiei Le Figaro.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de bombardarea zonelor populate de civili situate în apropiere de linia de front, provocând victime în rândul ambelor tabere.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi rebeli proruşi, a izbucnit în martie 2014. Bilanţul este estimat la cel puţin 9.700 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici