Miniştrii Apărării din statele NATO au decis un nou format de colaborare cu Ucraina

Miniştrii Apărării din statele membre NATO au decis, printr-un acord de principiu, crearea unui nou format de discuţii în relaţia cu Ucraina, afirmă surse citate de agenţia DPA şi de site-ul Tagesschau.de.

2934 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din statele NATO au decis un nou format de colaborare cu Ucraina

Noul concept prevede crearea unui Consiliu NATO-Ucraina, ceea ce ar reprezenta o evoluţie de la actuala Comisie de colaborare bilaterală şi ar facilita luarea unor decizii comune în materie de securitate şi apărare.

Noul format de colaborare cu Ucraina urmează să fie aprobat formal la summitul NATO de la Vilnius, programat în iulie. Noul format trebuie aprobat şi de Administraţia de la Kiev. Detaliile urmează să fie stabilite.

Statele din cadrul NATO oferă asistenţă militară masivă Ucrainei în eforturile de respingere a invaziei militare ruse. Ucraina cere garanţii de securitate din partea NATO şi stabilirea unor perspective clare de aderare.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat recent că Ucraina nu va putea deveni membră NATO cât timp este în curs actualul conflict militar izbucnit prin invazia Rusiei. O poziţie similară a transmis Guvernul Germaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici