Miniştrii de Interne ai ţărilor UE nu au ajuns la un acord privind distribuirea extracomunitarilor

Miniştrii de Interne ai ţărilor membre UE nu au ajuns la niciun acord în privinţa distribuirii solicitanţilor de azil în spaţiul comunitar, informează BBC News online.

549 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Interne ai ţărilor UE nu au ajuns la un acord privind distribuirea extracomunitarilor

Miniştrii de Interne ai ţărilor UE nu au ajuns la un acord privind distribuirea extracomunitarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există puncte de vedere comune", a declarat Rihards Kozlovskis, ministrul de Interne al Letoniei, referindu-se la propunerea Comisiei Europene privind distribuirea a 60.000 de imigranţi.

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a insistat că doar un mecanism obligatoriu - nu voluntar - va funcţiona pentru distribuirea imigranţilor în statele membre UE.

"Solidaritatea nu poate funcţiona doar prin cote voluntare. Am făcut progrese astăzi, dar nu există încă un acord", a spus Avramopoulos.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că este necesară "solidaritatea" faţă de "prietenii italieni".

Italia a ameninţat că va adopta un "Plan B" dacă proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerând că le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber în spaţiul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici