Ministru israelian: SUA şi Rusia recunosc dreptul Israelului de a efectua misiuni militare în Siria

Israelul poate efectua, în caz de necesitate, operaţiuni militare în Siria, iar Statele Unite şi Rusia recunosc acest drept al statului evreu, a declarat luni ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, înaintea unui amplu exerciţiu militar israelo-american, informează ziarul Haaretz.

925 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: SUA şi Rusia recunosc dreptul Israelului de a efectua misiuni militare în Siria

Ministru israelian: SUA şi Rusia recunosc dreptul Israelului de a efectua misiuni militare în Siria

"Statele Unite şi Rusia, care efectuează raiduri aeriene în Siria, recunosc dreptul Israelului de a acţiona pentru apărarea intereselor naţionale", a declarat Moshe Yaalon în timpul unei vizite la bordul distrugătorului american USS Carney, ancorat în portul israelian Haifa.

"Israelul urmăreşte un singur principiu - acela de a se apăra", a adăugat ministrul israelian al Apărării, referindu-se la o serie de raiduri aeriene efectuate recent în Siria şi atribuite de experţi statului evreu.

Moshe Yaalon a dat asigurări că, în afara cazurilor de strictă necesitate care vizează contracararea unor ameninţări antiisraeliene, statul evreu nu intervine în conflictele din ţările vecine. "Noi nu intervenim în conflictele din regiune, nici în Liban, nici în Siria, nici în alte locuri", a spus Yaalon.

Aviaţia militară israeliană a fost acuzată că a efectuat recent raiduri contra unor obiective din Siria care au legături cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un inamic al Israelului. Guvernul Israelului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat efectuarea bombardamentelor.

Distrugătorul USS Carney se află în portul Haifa pentru exerciţiul "Juniper Cobra", la care vor participa militari americani şi israelieni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici