Ministru israelian: Tel Avivul are legături secrete cu "multe" state arabe şi musulmane

Israelul are contacte secrete cu "multe" state arabe şi musulmane, însă, la cererea autorităţilor din aceste ţări, legăturile nu pot fi dezvăluite, a declarat Yuval Steinitz, ministrul Energiei de la Tel Aviv, potrivit site-ului postului France 24.

1120 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: Tel Avivul are legături secrete cu "multe" state arabe şi musulmane

Ministru israelian: Tel Avivul are legături secrete cu "multe" state arabe şi musulmane

Un exemplu rar al acestor legături a fost interviul acordat recent unui site de ştiri saudit de către şeful forţelor armate israeliene.

"Avem legături, unele din ele secrete, cu multe state arabe şi musulmane", a declarat Yuval Steinitz pentru postul de radio al armatei israeliene.

Întrebat despre confidenţialitatea acestor legături, oficialul a declarat că Tel Avivul "respectă dorinţele celeilalte părţi atunci când contactele se dezvoltă, fie dacă sunt cu Arabia Saudită ori alte ţări arabe sau musulmane".

Deşi nu au relaţii diplomatice oficiale, Arabia Saudită şi Israelul au un inamic comun, anume Iranul, şi ambele state încearcă să contracareze influenţa crescândă a Teheranului în Orientul Mijlociu.

Săptămâna trecută, premierul israelian Beniamin Netanyahu declara, probabil făcând referire la Arabia Saudită, că Tel Avivul stă alături de "ţările moderate din lumea arabă în faţa Islamului radical".

Pe data de 10 noiembrie, Hassan Nasrallah, liderul organizaţiei şiite Hezbollah, afirma că are "informaţii că Arabia Saudită ar fi cerut Israelului să atace Libanul", unde este baza organizaţiei şiite susţinute de Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici