Ministru saudit: Riadul va încerca să obţină arme atomice dacă Iranul reia programul nuclear

Adel al-Jubeir, ministrul saudit de Externe, a declarat că Riadul va încerca să-şi dezvolte propriile arme atomice în cazul în care Iranul obţine capabilităţi nucleare, informează site-ul postului CNN News.

911 afișări
Imaginea articolului Ministru saudit: Riadul va încerca să obţină arme atomice dacă Iranul reia programul nuclear

Ministru saudit:Riadul va încerca să obţină arme atomice dacă Iranul reia programul nuclear

Întrebat dacă Riadul "va produce bomba (atomică)" în cazul în care Teheranul reia programul nucelar după retragerea SUA din acordul iranian din 2015, Jubier a răspuns: "Dacă Iranul obţine capabilităţi nucleare, vom face tot ce este posibil pentru a face acelaşi lucru".

Oficialul saudit a vorbit şi despre tensiunile între Riad şi Teheran pe fondul acuzaţiilor că Iranul ar aproviziona rebelii huthi din Yemen cu rachete.

O coaliţie de state arabe, coordonată de Arabia Saudită, efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care au lansat zeci de rachete înspre teritoriul saudit.

"Încercăm să evităm cu orice preţ o acţiune militară directă împotriva Iranului, dar un astfel de comportament al Iranului nu poate continua. Reprezintă o declaraţie de război", a mai afirmat al-Jubeir.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici