Ministru turc: Arestarea unui bancher turc de autorităţile americane este o acţiune motivată politic

Arestarea în Statele Unite a unui bancher turc suspectat că ar fi fost implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale cu Iranul este o acţiune în "întregime motivată politic", a declarat Bekir Bozdag, ministrul Jusiţiei de la Ankara, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

407 afișări
Imaginea articolului Ministru turc: Arestarea unui bancher turc de autorităţile americane este o acţiune motivată politic

Ministru turc: Arestarea unui bancher turc de autorităţile americane este o acţiune motivată politic (Imagine: Youtube)

Mehmet Hakan Atilla, director general adjunct în cadrul Halkbank, este acuzat că ar fi conspirat cu brokerul turco-iranian Reza Zarrab pentru a efectua tranzacţii ilegale cu Iranul prin intermediul unor bănci americane, astfel încălcând regimul de sancţiuni la adresa Teheranului.

"Nu este nimic în neregulă din punct de vedere legal, iar Turcia este vizată de un complot politic", a declarat Bozdag pentru postul A Haber, adăugând că "scopul este de a discredita statul, guvernul şi preşedintele Turciei".

Acest incident riscă să deterioreze şi mai multe relaţiile deja tensionate între Washington şi Anakara.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson se află joi în vizită în Turcia, unde va discuta cu preşedintele Recep Erdogan şi alţi oficiali turci.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici