Ministrul bulgar de Externe amână o vizită în Marea Britanie: "Atmosfera nu este propice"

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin, a decis amânarea până în ianuarie a unei vizite la Londra care era programată în decembrie, argumentând că atmosfera "nu este propice" în Marea Britanie din cauza polemicilor privind eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari.

96 afișări
Imaginea articolului Ministrul bulgar de Externe amână o vizită în Marea Britanie: "Atmosfera nu este propice"

Ministrul bulgar de Externe amână o vizită în Marea Britanie: "Atmosfera nu este propice" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cele două părţi au convenit că în prezent atmosfera nu este propice" unei astfel de vizite, a declarat, potrivit AFP, Kristian Vighenin, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe ai ţărilor europene.

Sper că "vizita va putea avea loc într-o atmosferă mult mai calmă" la sfârşitul lunii ianuarie, când temerile britanice privind un eventual aflux de cetăţeni bulgari şi români se vor fi disipat, a explicat şeful diplomaţiei de la Sofia.

Marea Britanie ar urma să elimine restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari începând din ianuarie 2014, un subiect care a generat polemici ample la Londra. În noiembrie, premierul britanic, David Cameron, a anunţat măsuri pentru limitarea accesului imigranţilor provenind din state UE la indemnizaţiile sociale britanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici