Ministrul canadian de Externe: Ottawa şi Cairo "lucrează" la dosarul jurnaliştilor Al-Jazeera închişi în Egipt

Ministrul canadian de Externe, John Baird, a afirmat marţi că lucrează strâns cu Guvernul egiptean la dosarul celor trei jurnalişti Al-Jazeera aflaţi în închisoare în Egipt.

65 afișări
Imaginea articolului Ministrul canadian de Externe: Ottawa şi Cairo "lucrează" la dosarul jurnaliştilor Al-Jazeera închişi în Egipt

Ottawa şi Cairo "lucrează" la dosarul jurnaliştilor Al-Jazeera închişi în Egipt, afirmă John Baird (Imagine: Shutterstock)

"Lucrăm foarte strâns la cel mai înalt nivel cu Guvernul egiptean" în acest dosar, a răspuns John Baird la o întrebare referitoare la o posibilă expulzare a egipteano-canadianului Mohamed Fadel Fahmy, unul dintre cei trei jurnalişti deţinuţi de peste un an pentru un presupus sprijin acordat islamiştilor.

"Suntem într-o fază critică" şi, "când vom avea alte informaţii, le vom anunţa", a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.

Joia trecută, Curtea egipteană de Casaţie a ordonat ţinerea unui nou proces, refuzând eliberarea jurnaliştilor.

Angajaţi la departamentul în limba engleză al postului de televiziune din Qatar, Mohamed Fadel Fahmy, australianul Peter Greste şi egipteanul Baher Mohamed au fost condamnaţi în iunie la zece ani de închisoare pentru "difuzarea unor informaţii false" în sprijinul Fraţilor Musulmani, confreria preşedintelui destituit Mohamed Morsi.

Ministrul canadian de Externe a anunţat la 23 decembrie că vrea să meargă în ianuarie în Egipt pentru a pleda în favoarea eliberării lui Fahmy. John Baird a avut o întrevedere în noiembrie cu omologul său egiptean Sameh Shoukry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici