Ministrul de externe al Chinei: Israelul a mers prea departe

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că Israelul a mers prea departe ca răspuns la invazia de săptămâna trecută de către Hamas. Potrivit Xinhua, China are un interes în a ajuta la rezolvarea conflictului şi a problemelor de bază care implică populaţia palestiniană.

2020 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe al Chinei: Israelul a mers prea departe

Ministrul de externe al Chinei: Israelul a mers prea departe

După ce secretarul de stat american, Antony Blinken, a cerut Chinei să intervină în conflictul israeliano-palestinian, răspunsul pare că a venit. Nu dă vina pe Hamas pentru atacul început pe 7 octombrie, în schimb, acuză Israelul că „a mers prea departe”.

Ministrul de externe al Chinei a declarat sâmbătă că Israelul a mers prea departe ca răspuns la invazia de săptămâna trecută de către Hamas, a informat agenţia oficială de presă a Chinei. Vorbind cu ministrul de externe al Arabiei Saudite Faisal bin Farhan Al Saud, ministrul chinez de externe Wang Yi a spus că acţiunile Israelului s-au extins dincolo de autoapărare.

Potrivit Xinhua, China are un interes în a ajuta la rezolvarea conflictului şi a problemelor de bază care implică populaţia palestiniană.

Raportul nu conţine citate directe, dar Xinhua a spus despre observaţiile lui Wang în timpul conversaţiei telefonice: „China este într-o comunicare intensă cu toate părţile pentru a face eforturi pentru încetarea focului şi încetarea luptei, a spus el, adăugând că sarcina presantă este să se asigure siguranţa civililor, deschiderea coridoarelor umanitare pentru ajutor cât mai curând posibil şi protejarea nevoilor de bază ale oamenilor din Gaza”.

Înainte de incursiunea Hamas şi de răspunsul militar israelian ulterior, se credea că Israelul şi Arabia Saudită, conduse de un animozitate comun faţă de Iran, lucrau la o normalizare a relaţiilor, o dezvoltare care ar fi putut schimba dinamica în Orientul Mijlociu.

Blinken a cerut ajutorul Chinei
Secretarul de stat american Anthony Blinken a cerut Chinei să îşi folosească influenţa în Orientul Mijlociu pentru a împiedica alţi actori statali sau non-statali să atace Israelul şi să extindă conflictul după ce Hamas l-a atacat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, Blinken a discutat cu ministrul chinez de externe Wang Yi înainte de a părăsi capitala saudită Riad, unde înaltul diplomat american a încercat să consolideze sprijinul pentru Israel în rândul ţărilor arabe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici