Ministrul de Externe al Iranului îl cere lui Biden să revină la acordul nuclear: ”Timpul se termină pentru americani”

  • Ministrul iranian de Externe a cerut Washingtonului să acţioneze rapid pentru a reveni la acordul nuclear.
  • Zarif: "Timpul se termină pentru americani, atât din cauza proiectului de lege parlamentar, cât şi a atmosferei electorale care va urma după Anul Nou iranian."
  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri despre Iran într-o întâlnire virtuală cu omologii săi britanici, francezi.
5433 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Iranului îl cere lui Biden să revină la acordul nuclear: ”Timpul se termină pentru americani”

Foto: Profimedia

Ministrul iranian de Externe a cerut Washingtonului să acţioneze rapid pentru a reveni la acordul nuclear, subliniind că legislaţia adoptată de parlament obligă guvernul să-şi întărească poziţia nucleară dacă sancţiunile imouse de SUA nu vor fi relaxate până pe 21 februarie.
 
Mohammad Javad Zarif s-a referit şi la alegerile din Iran din iunie. 
 
"Timpul se termină pentru americani, atât din cauza proiectului de lege parlamentar, cât şi a atmosferei electorale care va urma după Anul Nou iranian," a spus Zarif într-un interviu pentru ziarul Hamshahri publicat sâmbătă şi preluat de Reuters. Anul Nou în Iran începe pe 21 martie.
 
Parlamentul a adoptat în decembrie legislaţia care stabilea un termen de două luni pentru relaxarea sancţiunilor.
 
Administraţia preşedintelui Joe Biden caută modalităţi de a restabili acordul nuclear din 2015 semnat de Iran cu marile puteri mondiale, dar care a fost abandonat în 2018 de fostul preşedinte Donald Trump, care a reintrodus sancţiunile.
 
Iranul a ripostat încălcând termenii acordului, iar luna trecută a reluat îmbogăţirea uraniului la 20%, un nivel pe care l-a atins înainte de acord.
 
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri despre Iran într-o întâlnire virtuală cu omologii săi britanici, francezi şi germani, câutând soluţii cum să reia acordul.
 
"Cu cât America va amâna, cu atât va pierde mai mult (...). Se pare că administraţia Biden nu vrea să scape de moştenirea eşuată a lui Trump. Nu este nevoie să ne întoarcem la masa negocierilor. America este cea care trebuie să găsească biletul pentru a veni la masă,” a adăugat Zarif.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici