Ministrul de Externe al Rusiei acuză Statele Unite că subminează integritatea Siriei

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat Statele Unite acţionează unilateral în Siria, într-o "manieră periculoasă", subminând integritatea acestei ţări, informează site-ul cotidianului Hurriyet, citând agenţiile de ştiri RIA şi Tass.

655 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Rusiei acuză Statele Unite că subminează integritatea Siriei

Ministrul de Externe al Rusiei acuză Statele Unite că subminează integritatea Siriei

De asemenea, Rusia consideră drept lipsită de înţelepciune abordarea SUA de a ignora complet poziţia Turciei în legătură cu miliţiile kurde din Siria, despre care Ankara afirmă că sunt aliate cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Oficialul rus a mai declarat că Moscova nu exclude posibilitatea că Washingtonul intenţionează să rămână pentru mult timp în Siria, poate chiar "pentru totdeauna".

Lavrov a reiterat că Moscova rămâne în favoarea participării kurzilor la procesul de pace din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici