Ministrul de Externe al Ucrainei: Kievul va începe negocierile cu regiunile Doneţk şi Lugansk doar după noi alegeri

Kievul va începe negocierile cu autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk doar după desfăşurarea unor noi alegeri în cele două regiuni separatiste din estul ţării, a declarat marţi pentru postul de televiziune 5 Kanal ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, relatează agenţia rusă Tass.

587 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ucrainei: Kievul va începe negocierile cu regiunile Doneţk şi Lugansk doar după noi alegeri

Ministrul de Externe al Ucrainei: Kievul va începe negocierile cu regiunile Doneţk şi Lugansk doar după noi alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alegerile care vor avea loc (în regiunile Doneţk şi Lugansk) vor trebui să fie corecte şi transparente. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de monitorizarea OSCE. După (alegeri), va începe un proces real de negocieri cu reprezentanţii Luganskului şi Doneţkului", a declarat şeful diplomaţiei ucrainene.

Mai devreme, aleşii din cadrul Parlamentului autoproclamatei Republici Populare Lugansk au propus organizarea de alegeri municipale în Donbas la 2 noiembrie.

În acest context, ONU a avertizat marţi că situaţia din estul Ucrainei nu evoluează în direcţia bună, exprimând îngrijorări în legătură cu evenimentele din ultimele zile.

"Într-adevăr, ciocnirile pe care le vedem reprezintă un motiv de îngrijorare. Situaţia nu evoluează în direcţia bună", a afirmat purtătorul de cuvânt al ONU Stéphane Dujarric.

Kievul şi rebelii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei, intrat în vigoare la 15 februarie.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.100 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici