Ministrul francez al Justiţiei intenţionează să rămână în funcţie, deşi este inculpat

  • Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, intenţionează să rămână în funcţie deşi este inculpat.
  • Eric Dupond-Moretti: "Sunt mai hotărât ca niciodată să rămân ministru al Justiţiei".
  • Eric Dupond-Moretti a fost pus sub acuzare pentru confict de interese.
266 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez al Justiţiei intenţionează să rămână în funcţie, deşi este inculpat

Ministrul francez al Justiţiei intenţionează să rămână în funcţie, deşi este inculpat

Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, a afirmat, luni, că este "mai hotărât ca niciodată" să rămână în funcţie deşi este inculpat pentru conflict de intererse, susţinând că legitimitatea sa provine de la preşedintele Emmanuel Macron şi de la premierul Jean Castex.

„Sunt mai hotărât ca niciodată să rămân ministru al Justiţiei. Nu îmi va afecta nimeni determinarea, sunt extrem de seren. Legitimitatea mea este de la preşedintele ţării şi de la prim-ministru", a afirmat Eric Dupond-Moretti, conform postului France Bleu.

Este prima reacţie a lui Eric Dupond-Moretti după ce a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese. "La fel ca toată lumea, am avocaţi care îmi vor susţine drepturile şi, în calitatea de ministru, îmi respect în totalitate sarcinile pe care le am", a subliniat Eric Dupond-Moretti.

Éric Dupond-Moretti a fost pus sub acuzare, vineri, de Parchetul Curţii de Justiţie a Republicii, pentru o posibilă situaţie de conflict de interese. Éric Dupond-Moretti este suspectat că, în calitatea de ministru al Justiţiei, a vrut să exercite presiuni asupra unor magistraţi cu care avusese dispute în trecut, când a fost avocat. „Vom formula o solicitare privind nulitatea procedurii de inculpare", a declarat Christophe Ingrain, avocatul ministrului francez al Justiţiei. Éric Dupond-Moretti nu este supus controlului judiciar.

Premierul Franţei, Jean Castex, a transmis că îşi menţine "încrederea totală" în ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici