Ministrul francez de Interne: Franţa nu trebuie să cedeze "asimilărilor" faţă de creşterea infracţionalităţii străinilor

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, i-a invitat, marţi, pe oficialii politici să nu cedeze "superficialităţii" şi nici "asimilărilor", după publicarea unui raport al Observatorului Naţional al Delincvenţei şi Urmăririlor Penale (ONDRP) din Franţa.

243 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne: Franţa nu trebuie să cedeze "asimilărilor" faţă de creşterea infracţionalităţii străinilor

Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Observatorului Naţional al Delincvenţei şi Urmăririlor Penale (ONDRP) din Franţa, în perioada 2008-2012, numărul străinilor puşi sub acuzare pentru furturi a crescut cu zece procente, de la 16,5% la 26,8%.

"Un oficial politic public care se respectă trebuie să vadă realitatea aşa cum este, fără să cedeze acestor superficialităţi şi acestor asimilări", a avertizat Manuel Valls, aflat în vizită la Reims, în estul Franţei.

"Persoanele limitate vor pune un semn de «egalitate» între imigrant şi delincvenţă", a subliniat el.

Mai devreme în cursul zilei, Frontul Naţional (extrema dreaptă) a apreciat, într-o reacţie la acest studiu al ONDRP, că "nimeni nu poate nega legătură evidentă între imigraţie şi insecuritate".

Partidul lui Marine Le Pen a propus să se "pună capăt toleranţei statului", "restabilirea controlului la frontiere", "dizolvarea fatalului spaţiu Schengen" şi "trimiterea în ţările de origine a condamnaţilor pentru fapte grave de infracţiune sau de criminalitate".

Această creştere puternică se explică, potrivit autorilor studiului, prin înmulţirea cetăţenilor români, georgieni şi, fenomen nou, tunisieni implicaţi în furturi.

Potrivit lui Manuel Valls, "infracţionalitatea este legată de fracturile existente în lume, de evoluţiile economice, sociale şi demografice", a precizat el, făcând apel pentru o luptă "la nivel european împotriva reţelelor şi (...) mafiei".

"În plus, trebuie să luptăm în continuu împotriva imigraţiei ilegale şi reţelelor sale infracţionale", a insistat ministrul într-o alocuţiune susţinută la primăria oraşului Reims.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici