Ministrul german de Externe afirmă că a fost primit în Bulgaria de "preşedintele român Rosen Plevneliev"

"Către sfârşitul vizitei mele în Bulgaria am fost primit şi de către preşedintele român Rosen Plevneliev", a anunţat într-un mesaj postat marţi pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, după o gafă în România.

4387 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe afirmă că a fost primit în Bulgaria de "preşedintele român Rosen Plevneliev"

Frank-Walter Steinmeier (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Câteva ore mai târziu greşeala a fost corectată, după ce a fost taxată într-o serie de comentarii furioase, inclusiv ale unor bulgari, potrivit cotidianului bulgar BGglas, relatează site-ul Novinite.com.

În cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei germane a efectuat-o în Bulgaria marţi, el s-a întâlnit cu Plevneliev şi premierul Boiko Borisov, dar şi cu ministrul de Externe Daniel Mitov şi liderul Partidului socialist Bulgar Mihail Mikov.

Steinmeier a participat luni, involuntar, la o gafă similară în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România.

El a fost neplăcut surprins, la Bucureşti, de către omologul său român Bogdan Aurescu, care i-a înmânat o broşură cu ocazia marcării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state. Pe coperta broşurii, în locul hărţii Germaniei era tipărită harta Franţei, haşurată în culorile steagului german, alături de harta României.

Autorităţile române şi-au prezentat scuze imediat pentru gafă. De asemenea, Aurescu i-a cerut scuze personal lui Steinmeier, care a afirmat că nu a observat greşeala.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici