Ministrul israelian de Externe, inculpat pentru abuz de încredere şi fraudă, a demisionat

Avigdor Lieberman a demisionat vineri din funcţia de ministru israelian de Externe, după ce a fost inculpat pentru abuz de încredere şi fraudă.

186 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian de Externe, inculpat pentru abuz de încredere şi fraudă, a demisionat

Avigdor Lieberman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu sunt obligat din punct de vedere legal să îmi dau demisia. (...) Dar am decis să renunţ la funcţiile de ministru de Externe şi de viceprim-ministru", a spus Lieberman.

Avigdor Lieberman a fost inculpat joi pentru abuz de încredere şi fraudă, într-unul dintre cele două dosare de corupţie pentru care este anchetat, anunţă surse judiciare israeliene.

În schimb, principalul dosar, cel privind finanţarea ilegală a campaniilor electorale ale lui Lieberman prin intermediul unor companii-paravan, a fost clasat, a declarat procurorul-general israelian, Yéhuda Weinstein.

Totuşi, Weinstein l-a inculpat pe ministru pentru "abuz de încredere şi fraudă" după promovarea fostului ambasador israelian în Belarus, Zeev Ben Arieh, care îi oferise informaţii confidenţiale despre o anchetă a poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici