Ministrul ungar de Externe: Relaţiile Ungariei cu România sunt marcate de "provocări majore"

Relaţiile Ungariei cu România sunt marcate de "provocări majore", atingând cel mai scăzut nivel în timpul disputelor cu Guvernul fostului premier Victor Ponta, afirmă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, precizând însă că statul român rămâne un important partener pentru schimburi comerciale.

1097 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Relaţiile Ungariei cu România sunt marcate de "provocări majore"

Ministrul ungar de Externe: Relaţiile Ungariei cu România sunt marcate de "provocări majore" (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Relaţiile bilaterale cu România sunt marcate de provocări majore", a declarat Szijjarto, potrivit MTI, în cursul audierii în cadrul Comisiei pentru Coeziune Naţioinală a Parlamentului Ungariei.

"Relaţiile cu România au atins cel mai scăzut nivel", a subliniat şeful diplomaţiei ungare, afirmând că fostul premier Victor Ponta "a lansat multe atacuri" la adresa Ungariei.

"Însă România continuă să fie un important partener pentru schimburi comerciale", a subliniat Peter Szijjarto.

România şi Ungaria au avut acum câteva luni dispute puternice pe tema măsurilor dure luate de Guvernul Viktor Orban pentru limitarea imigraţiei.

"Relaţiile Ungariei cu Slovacia şi Serbia sunt extrem de bune, dar cele cu Croaţia nu au fost niciodată atât de proaste", a adăugat Szijjarto.

"Deşi cooperarea cu Slovacia şi Serbia a fost împovărată cu provocări grave, tensiuni şi probleme istorice, cooperarea pragmatică a permis depăşirea situaţiei", a explicat ministrul de Externe al Ungariei.

"În privinţa Croaţiei, relaţiile s-au răcit în principal din cauza criticilor la adresa politicilor ungare privind imigraţia, dar şi ca urmare a eşecului Zagrebului de a completa o conductă de gaze între cele două ţări, situaţia fiind o ameninţare gravă la adresa securităţii energetice a Ungariei", a subliniat Szijjarto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici