Mişcarea antiislam Pegida apreciază că atacul de la Paris confirmă ipotezele pe care le promovează

Mişcarea germană antiislam Pegida a apreciat miercuri că atacul comis la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo confirmă ipotezele sale, afirmând pe pagina sa de Facebook că acest atentat arată incompatibilitatea islamiştilor "cu democraţia".

507 afișări
Imaginea articolului Mişcarea antiislam Pegida apreciază că atacul de la Paris confirmă ipotezele pe care le promovează

Mişcarea antiislam Pegida apreciază că atacul de la Paris confirmă ipotezele pe care le promovează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Islamiştii, faţă de care Pegida lansează avertismente de peste 12 săptămâni, au arătat astăzi (miercuri) în Franţa că sunt pur şi simplu incompatibili cu democraţia" şi "că au recurs la violenţă şi la moarte ca soluţie!", a scris Pegida pe pagina sa de Facebook.

"Dar politicienii noştri vor să ne convingă să credem contrariul. Ar trebui să ne aşteptăm la o astfel de tragedie în Germania?", se întreba mişcarea, reacţionând la atacul comis împotriva săptămânalului satiric parizian de către barbaţi înarmaţi care au strigat "Allah akbar".

Lansată în toamnă, Pegida (acronimul în germană pentru "Europeni patrioţi împotriva islamizării Occidentului") cunoaşte în bastionul său din Dresda (est) un succes în creştere (aproximativ 18.000 de susţinători ai Pegida au manifestat luni).

Mişcarea este susţinută inclusiv de aleşi ai tânărului partid Alternativă pentru Germania (AfD), eurosceptic şi populist, care, de un an şi jumătate, înregistrează un succes constant pe scena politică germană. Miercuri, un lider al AfD, Alexander Gauland, a apreciat că atacul care a vizat publicaţia satirică din Franţa justifică teze ale Pegida. "Toţi cei care, până în prezent, au ignorat sau sfidat îngrijorarea oamenilor care consideră islamismul o ameninţare tocmai au fost contrazişi de aceste fapte", a spus el.

Miercuri seara, Pegida a adus omagii victimelor Charlie Hebdo şi apropiaţilor acestora postând pe pagina sa de Facebook o imagine reprezentând o panglică mare de culoare neagră purtând inscripţia "Cu simpatia noastră cea mai profundă pentru familiile victimelor atentatului de la Paris".

La cea de a 12-a manifestaţie, care va avea loc lunea viitoare în reşedinţa Saxoniei, Pegida îşi invită susşinătorii să poarte această panglică în semn de doliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici