Mişcarea Fraţii Musulmani nu recunoaşte noul Guvern egiptean

Mişcarea Fraţii Musulmani a anunţat că nu recunoaşte legitimitatea noului Guvern egiptean, ai cărui membri au depus jurământul marţi.

158 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Fraţii Musulmani nu recunoaşte noul Guvern egiptean

Mişcarea Fraţii Musulmani nu recunoaşte noul Guvern egiptean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu recunoaştem nici legitimitatea, nici autoritatea acestui Guvern", a comunicat mişcarea islamistă.

Noul premier, Hazem Beblawi, invitase mişcarea Fraţii Musulmani să participe la alcătuirea Guvernului, dar invitaţia a fost respinsă.

Membrii noului Guvern al Egiptului, format după înlăturarea de către armată a preşedintelui islamist Mohemed Morsi, au depus jurământul marţi după-amiază, anunţă Televiziunea publică egipteană.

Depunerea jurământului a avut loc în prezenţa preşedintelui interimar al ţării, Adly Mansour, şi a premierului Hazem Beblawi.

Egiptul traversează o perioadă de criză care a atins punctul culminant pe 3 iulie, când armata l-a demis pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în ceea ce mulţi analişti consideră a fi o lovitură de stat militară. În prezent, preşedinte interimar al Egiptului este Adly Mansour, şeful Curţii Constituţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici