Miss Myanmar a fugit în Canada după ce a primit ameninţări de la junta aflată la putere în ţara sa

Regina frumuseţii din Myanmar a decis să plece în Canada fiind ameninţată de junta aflată la putere în ţara sa.

1276 afișări
Imaginea articolului Miss Myanmar a fugit în Canada după ce a primit ameninţări de la junta aflată la putere în ţara sa

hann_may, Instagram

O regină a frumuseţii din Myanmar, care s-a refugiat în Thailanda după ce a criticat junta militară aflată la putere în ţara sa de origine, a plecat din Bangkok spre Canada, unde se aşteaptă să ceară azil, au declarat, pentru CNN, oficiali thailandezi din domeniul imigraţiei.

Han Lay, în vârstă de 23 de ani, a captat atenţia internaţională cu un discurs emoţionant în timpul finalei concursului Miss Grand International Myanmar din 2021, când a ridicat un banner cu mesajul „Rugaţi-vă pentru Myanmar" pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la atrocităţile comise de oficialii juntei.

Ea a primit ameninţări cu moartea după discurs şi a decis să nu se întoarcă acasă după competiţia care a avut loc în Thailanda. Cu toate acestea, ea risca să fie deportată şi de aceea a decis să plece în Canada.

Archayon Kraithong, adjunctul şefului biroului de imigraţie din Thailanda, a declarat miercuri, pentru CNN, că Han Lay a părăsit Bangkok marţi seara. „Destinaţia ei finală este Canada", a spus el.

Han Lay a declarat anterior pentru CNN că a cerut azil politic în Canada, deşi dorea să rămână în Thailanda.

„Han Lay a fost victima unui abuz al juntei pentru a o face apatridă atunci când a zburat înapoi în Thailanda din Vietnam săptămâna trecută. Nu există nicio îndoială că ceea ce s-a întâmplat a fost o capcană pentru a încerca să o forţeze pe Han Lay să se întoarcă în Myanmar, unde s-ar fi confruntat cu o arestare imediată, cu abuzuri probabile în detenţie şi cu închisoarea", a declarat Phil Robertson, director adjunct pentru Asia al Human Rights Watch,

Situaţia din Myanmar continuă să se deterioreze după lovitura de stat militară din 2021. Încălcările drepturilor omului sunt în continuare numeroase, iar execuţiile au revenit.

Milioane de oameni continuă să se opună juntei aflate la putere, condusă de Min Aung Hlaing, care a ucis sute de protestatari pro-democraţie şi a închis-o pe Aung San Suu Kyi, liderul ales democratic al ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
myanmar,
miss,
canada

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici