Misterul crimei unei adolescente, rezolvat după 33 de ani, cu ajutorul unor probe ADN: „E minunat să se facă dreptate”

  • Poliţiştii din Ohio au arestat un bărbat care ar fi ucis o adolescentă, în 1987
  • Inculpatul a fost identificat cu ajutorul cercetării genealogice a ADN-ului
  • Familia tinerei nu credea că se va rezolva vreodată cazul fetei
1823 afișări
Imaginea articolului Misterul crimei unei adolescente, rezolvat după 33 de ani, cu ajutorul unor probe ADN: „E minunat să se facă dreptate”

Misterul crimei unei adolescente, rezolvat după 33 de ani, cu ajutorul unor probe ADN: „E minunat să se facă dreptate”/ FOTO: Findgrave.com

James E Zastawnik, în vârstă de 67 de ani, din Cleveland, a fost acuzat de crimă în cazul morţii adolescentei Barbara Blatnik, al cărei cadavru a fost descoperit în Cuyahoga Falls, Ohio, potrivit USA Today.

„Este minunat că s-a făcut dreptate pentru Barbara Blatnik”, a declarat poliţistul local Jack Davis.

Cazul adolescentei omorâte, care era închis, a fost readus la viaţă cu ajutorul lui James Renner, un jurnalist de investigaţii, care a promovat strângerea a 6.000 de dolari pentru a se putea efectua un test ADN, care era util în cazul lui Blatnik.

„Fără James Renner, nu am fi vorbit acum”, a spus sora fetei, care a menţionat că nu se aştepta să mai găsească vinovatul.

Barbara Blatnik a fost văzută ultima oară pe 19 decembrie, 1987, când un prieten a lăsat-o la Garfield Heights, la miezul nopţii. În dimineaţa următoare, corpul ei, fără haine, a fost descoperit pe o alee îngustă, din Cuyahoga Falls. Ea fusese strangulată şi violată.

Poliţiştii au anunţat anul trecut, în august, că vor redeschide cazul. Astfel, au fost recoltate probe ADN de pe corpul victimei de o companie din California care realizează genealogie criminalistcă folosind baze de date ADN, iar acestea au dus la familia suspectului Zastawnik.

„Este uimitor. Toţi cei implicaţi în proiect sărbătorim acum. Suntem nerăbdători să ne ocupăm şi de alte cazuri”, a declarat Renner.

Familia tinerei este bucuroasă că în sfârşit s-a făcut dreptate în cazul lui Blatnik şi spun că nu au auzit vreodată de suspect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
adn,
crima,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici