Miting-referendum pentru autonomie la Harkov: Aproximativ 6.000 de manifestanţi proruşi au organizat referendum în ciuda interdicţiei justiţiei

Aproximativ 6.000 de manifestanţi proruşi au organizat la Harkov, în estul Ucrainei, în pofida interdicţiei justiţiei, un miting-referendum pentru autonomie şi pentru "suveranitatea" limbii ruse, în timp ce Crimeea vota, duminică, pentru alipirea sa la Rusia.

477 afișări
Imaginea articolului Miting-referendum pentru autonomie la Harkov: Aproximativ 6.000 de manifestanţi proruşi au organizat referendum în ciuda interdicţiei justiţiei

Miting-referendum pentru autonomie la Harkov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Organizatorii adunării din acest oraş industrial, o fostă capitală a Ucrainei, au distribuit "buletine" în favoarea "federalizării economice" şi "suveranităţii lingvistice", pentru a fi completate şi introduse într-un sac din plastic.

La începutul manifestaţiei, un executor judecătoresc a venit în faţa manifestanţilor pentru a le prezenta interzicerea adunării. Huiduit de către mulţime, el a fost nevoit să se refugieze într-un vehicul aparţinând poliţiei, pe care manifestanţii l-au blocat pentru o scurtă perioadă de timp, după care l-au lăsat să plece.

Scandând "Rusia!", "Referendum", "Crimeea, suntem cu tine", ei au desfăşurat un steag rus cu o lungime de aproximativ 100 de metri în piaţa centrală, în faţa sediului Administraţiei regionale, protejate de cordoane de poliţişti care purtau căşti şi scuturi.

Susţinători ai Kievului au decis, pe de altă parte, să-şi anuleze o manifestaţie programată, pentru a evita eventuale provocări.

Două persoane, un militant prorus şi un trecător, au fost ucise în noaptea de vineri spre sâmbătă la Harkov, în estul Ucrainei, într-un atac armat implicând naţionalişti radicali şi militanţi proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici